Analiza corelationala

Incarcat la data: 08 Mai 2013

Autor: constantin carmen

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 99 kb

Faptul ca notele obtinute de catre candidati la un examen de admitere la facultate sunt sau nu sunt distribuite normal, este de mare importanta, atat pentru aflarea nivelului candidatilor respectivi, cat si in vederea stabilirii procedurilor ulterioare de analiza.

Nu ne putem, insa, rezuma doar la acest lucru. Ne-ar interesa, poate, sa aflam daca exista vreo legatura intre aceste note si coeficientul de inteligenta, sa vedem daca, intr-adevar, cei cu medii mari la admitere au si un coeficient de inteligenta ridicat, sau din contra.
   
Coeficientii de corelatie rezolva aceasta problema. Ei sunt o masura a asocierii dintre doua variabile. Ei ne spun cum se modifica valoarea unei variabile in functie de valoarea altei variabile(daca cele doua variabile sunt asociate).
   
Putem, asadar, formula obiectivul studiului: investigarea relatiei dintre media de admitere la universitate si coeficientul de inteligenta. In mod cert, dupa stabilirea obiectivului, va trebui sa formulam ipoteza sau ipotezele cercetarii. In cazul nostru, ipoteza de cercetare devine:
   
H1: Exista o relatie intre nivelul de inteligenta si media de admitere a candidatilor in invatamantul superior.
   
Aceasta ipoteza este evident o ipoteza bidirectionala, si ne duce cu gandul la un studiu corelational. Dupa cum stim, ipoteza de cercetare nu poa-te fi confirmata sau infirmata. Toate analizele se fac pe baza ipotezei nule.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza corelationala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat psihologieanaliza corelationala
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...