Dezvoltarea limbajului la copilul prescolar

Incarcat la data: 07 Ianuarie 2013

Autor: Buzatu Andreea

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Limbajul reprezinta una dintre cele mai importante aptitudini pe care le achizitioneaza copilul prescolar, acesta fiind totodata un element cheie in insusirea unei bune educatii in scoala si mai apoi in mediul universitar. Dezvoltarea limbajului include urmatoarele aspecte: evolutia in plan fonetic, lexical, gramatical si semantic.

 

Se stie deja ca prescolarii sunt niste parteneri de conversatie excelenti - nu doar ca pun o multime de intrebari, dar le si place foarte mult sa povesteasca. Aceasta caracteristica ii ajuta foarte mult pe parinti si educatori in activitatile de dezvoltare a vocabularului si a comptentelor de comunicare la copii.

La inceput, prescolarul mic are un vocabular frmat din pana la 1. 000 de cuvinte, iar la sfarsitul acestei perioade, prescolarul mare are un vocabular format din pana la 4. 000 de cuvinte.

Daca pana la varsta de 3 ani copiii inteleg mult mai multe cuvinte decat pot sa reproduca, situatia incepe sa se schimbe la varsta prescolara, cand limbajul se dezvolta in acelasi timp cu gandirea si copilul reuseste sa reproduca aproximativ toate cuvintele cunoscute.

Vocabularul acumulat si aptitudinile de comunicare ale copilului depind in cea mai mare parte de mediul de dezvoltare - stimularea copilului in cadrul conversatiilor cu adultii. Dezvoltarea limbajului in perioada prescolara se caracterizeaza prin evoluarea pronuntiei si a structurilor gramaticale, trecerea de la limbajul situativ la cel contextual; vorbirea este tot mai clara si gesturile se transforma in comunicare verbala.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dezvoltarea limbajului la copilul prescolar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat psihologiereferat dezvoltarea limbajului
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...