Dezvoltarea socio-afectiva la scolarul mic

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2012

Autor: buia maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22660 kb

Copilul mic are nevoie de ingrijirea si sprijinul adultilor. Toate nevoile copilului se satisfac intr-o simultaneitate, ierarhizare si omiterea unei nevoi destructureaza si deturneaza dezvoltarea adecvata.


Cea de-a treia copilarie,sau perioada scolara mica,denumita si marea copilarie, este prima , intr-o serie de perioade , care se caracterizeazaprin faptul ca dezvoltarea psihica se face sub influenta foarte puternica a vietii scolare. In acelasi timp, aceasta este ultima perioada a copilariei,fapt ce o face sa se caraacterizeze prindescresterea treptata a unor trasaturi proprii copilarieisi prin aparitia unei atitudini mai controlate si mai maturefata de lumea apropiata si fata de sarcinile de invatare. Scoala constituie o forma de actiune educative institutionalizata.

 

Functile ei sunt numeroase . Enumeram, in acest sens, faptul ca ea este factorul hotaratorin formarea de cunostinte gradate si complexe, pe care copilul singur nu si le-ar putea insusi la varstele mici,deoarece nici interesele si nici trebuintele sale immediate nu solicita astfel de cunostinte. Scoala sistematizeaza si ordoneaza toate informatiile colectate de copil nu numai prin intermediul ei, ci si pe alte cai, stabilind intre acestea o anumita ordine logica.

 

Astfel,ea fundamenteaza pe o baza stiintifica notiunile copilului si apoi ale tanarului. Concomitent, satisfa-ce si dezvolta interesele si capacitatile de cunoastere si in special capacitatea de a folosi cunostintele si de a gandi, pregatind astfel intelectul uman pentru forme de activitati intelectuale mai complexe,cum este aceea de a invata in mod systematic, atat de necesara in intreaga viata a individului cate traieste in societatea contemporana , aflata in plina dezvoltare si progres.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dezvoltarea socio-afectiva la scolarul mic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DEZVOLTARECopilscolar
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...