Emotiile si sentimentele

Incarcat la data: 17 Mai 2010

Autor: bianca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

5 (2 review-uri)

Emotiile  reprezinta o stare afectiva provocata de o anumita situatie sau de un obiect oarecare. Cand elevul manifesta o stare de entuziasm sau admiratie el stie ca aceste ecouri launtrice, aceste trairi interne sunt determinate de niste evenimente precise: a fost de exemplu selectionat pentru a participa la o olimpiada de matematica. Tot astfel, cand este trist, deznadajduit stie ca toate acestea se datoreaza rezultatelor scolare nu tocmai bune. Bucuria, simpatia, entuziasmul, tristetea, antipatia,dispretul,speranta, placerea sau neplacerea sunt emotii pe care le traieste orice elev in conditiile afectivitatii scolare.

SENTIMENTELE sunt mai intelectualizate si traite mai intens. Ca si emotiile ele sunt foarte numeroase. Vom mentiona sentimentul succesului scolar si insuccesului sau al esecului. Cand se afla in fata reusitei scolare, elevul traieste cu intensitate sentimentul de izbanda, de succes. Cand nu se bucura de reusita scoara, cu toate eforturile pe care le-a depus, el traieste sentimentul d einsucces, de esec.

Elevul nu este indiferent la ceea ce se petrece in interiorul si exteriorul sau. Toate evenimentele interne si externe au un ecou mai intens sau mai putin intens in fiinta proprie. Afectivitatea a si fost definita ca o traire a relatiei subiect-obiect in functie de experienta cognitiva, de starea psihica si psihofiziologica in timpul relatiei, de ambianta in care se produce, de evenimentele inconjuratoare etc. Intotdeauna aceasta traire poate imbraca forma de bucurie, satisfactie,placere,iubire etc. Sau d etristete, insatisfactie,ura.

Caracteristicile principale ale proceselor afective sunt: durata,intensitatea, polaritatea, expresivitatea.
Durata proceselor emotionale se refera la persistenta trairilor afective, a emotiilor sau a sentimentelor. Placerea de a invata, satisfactia determinata de reusita poate dura toata scolaritatea. In schimb, sunt si elevi la care durata unor procese afective pozitive este mica, de exemplu in cazul unor examene promovate mai mult prin eforturi temporare, nesustinute.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Emotiile si sentimentele". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIEemotiile
Comentarii

salut

da totul e interesant

interesant dar putin

 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook