Familia - institutie sociala

Incarcat la data: 04 Octombrie 2010

Autor: DYVINA

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

De-a lungul timpurilor, pentru a supravietui, oamenii au fost nevoiti sa se asocieze intim in grupuri sau cupluri, statuate sub denumirea de familie. Reusind sa asigure supravietuirea, calitativ si cantitativ a tot mai multe persoane, familia a devenit din ce in ce mai functionala, viata a elaborat, a uniformizat si a impus tot mai multe norme de formare si existenta a acesteia. Familia a fost prima institutie sociala din istoria lumii.

Familia este definita drept un tip de comunitate umana alcatuita din persoane legate intre ele prin relatii de consangvinitate si inrudire, care traiesc impreuna, coopereaza si au grija de copii. Familia s-a delimitat, in functie de posibilitatile concrete, intr-o diversitate de forme. Grupul familial poate fi restrans sau largit in raport de conditiile economice, de contexte istorice si culturale specifice diferitelor culturi umane. Indiferent de marimea ei, familia constituie o institutie regasita in orice societate de oriunde si din orice timp, ceea ce nu este valabil pentru alte tipuri de institutii: religioase, economice, politice, educationale, medicale. Nu exista societate fara relatii familiale.

Istoria evolutiei omenirii a cunoscut mai multe tipuri de familie. in general, in societatile traditionale au predominat tipul de familie mare, precum familia de grupe mari (cuprindea grupuri de perechi casatorite  care traiau impreuna in cadrul aceleasi gospodarii) si  familia extinsa ( era formata dintr-un cuplu impreuna cu rudele apropiate; intr-o asemenea familie coabita una sau doua generatii ascendente sau descendente, iar relatiile dintre soti erau mediate de relatiile fiecaruia dintre ei cu rudele existente in cadrul familiei: parinti, nepoti etc.).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Familia - institutie sociala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEPSIHOLOGIEINSTITUTIEFamilia