Introducere in studiul comportamentului uman - determinantii interni ai comportamentului

Incarcat la data: 13 Iunie 2011

Autor: Ciutacu Anca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 160974 kb

Viata psihica, notiunea de sistem psihic; natura psihicului


Psihicul este o modalitate prin care omul exista ca fiinta in acelasi timp biologica si sociala. El ii asigura omului adaptarea la conditiile mediului prin conduite care depind atat de schimbarile mediului cat si de conditiile interne ale acestuia.


Poate fi definit ca reflectarea subiectiva a obiectelor si a fenomenelor externe si  a relatiilor dintre ele.
Structura psihicului: Psihicul se manifesta prin : procese psihice (gandirea, memoria, imaginatia, etc)
- stari psihice (dispozitie buna, rea, constiente , inconstiente)
- insusiri psihice (stari temperamentale, trasaturi de caracter, etc).

Psihicul nu poseda nici o proprietate substantiala (greutate, volum, miros, densitate, etc), ci ramane de natura ideala; este o entitate de ordin relational, comunicational, informational.

Formele (ipostazele) vietii psihice:
Modelul topografic - Freud
 

-constientul, subconstientul, inconstientul
Constiinta este una dintre cele mai importante nivele de organizare a vietii psihice (pentru ca este nivelul superior de dezvoltare). Ea este rezultatul conditiilor social –istorice de formarea omului in cadrul activitatii de munca, care se afla permanent in comunicare cu alti oameni. Deci este “un produs social”.
 

Constiinta are o organizare de tip logic si rational, concretizat prin functiile de cunoastere, orientare spre scop, de autoreglaj voluntar.
 

Exista doua feluri de constiinta: una implicita, primitiva, nediferentiata (care apare si la animalele superioare) si una reflexiva, constiinta de sine, spceifica doar omului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in studiul comportamentului uman - determinantii interni ai comportamentului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMPORTAMENTPSIHICconstiinta
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...