Motivatia

Incarcat la data: 17 Mai 2010

Autor: bianca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Motivatia este ansamblul de mobiluri sau impulsuri predominant interne care declanseaza, sustin si directioneaza comportamentul elevului in activitatea de invatare. Ea reprezinta mijlocul prin care sunt mobilizate energiile interne ale elevului in vederea obtinerii unor performante inalte in activitatea scolara.

Motivatia este de fapt cauza pentru care elevul invata sau nu invata. A fi motivat pentru activitatea de invatare inseamna a fi impulsionat de motive, a te afla intr-o stare dinamogena, mobilizatoare si directionata spre realizarea unor scopuri. In aceasta situatie elevul este implicat in sarcina de invatare, este antrenat, aceasta exercitand asupra lui o atractie, o tendinta de atasare si receptivitate.

Activitatea de invatare este necesar sa fie motivara tot timpul. Simpla prezenta a mobilurilor motivationale nu este suficienta. Pentru a fi eficiente, stimularile sau mobilurile motivationale trebuie puse ele insele in actiune, in miscare prin diferite procedee psihopedagogice pe care profesorul le are la dispozitie.

Motivatia este o conditie fundamentala pentru activitatea instructiv-educativa. Ea face ca invatarea sa se transforme dintr-o activitate rutiniera, plicticoasa intr-o activitate interesanta, atractiva, creativa, calitativ diferita atat prin structura si metode, cat si prin rezultate de invatarea putin motivata sau chiar nemotivata.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Motivatia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIEMotivatia
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...