Psihologia personalitatii

Incarcat la data: 16 Iunie 2011

Autor: Tavi Muraru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18549 kb

Trebuie sa mentionam ca omul ca personalitate constituie obiectul a diverse discipline stiintifice. Avem avantajul de a aborda problemele personalitatii sub unghi psihologic, avantaj pentru ca psihologia este stiinta central despre om si personalitatea sa si, in chip firesc, cunostintele psihologice despre personalitate poseda cel maid avansat grad de constituire. Psihologia trateaza personalitatea in ordinea sistemului bio-psiho-social, un concept tridimensional, care sta la baza abordarii problematicii personalitatii in psihologia contemporana.       

                                                                                    
Problema personalitatii a fost pusa in planul stiintei psihologice abia la inceputul secolului nostru, dupa o prima etapa de explorari ale functiilor si proceselor.


Pentru a se obtine tabloul personalitatii s-a apelat, fie  la structuri organice, fie la valorile sociale, uneori direct la ideologie, constituindu-se tipologii cultural, maid apropiate de adevar dar indepartate de concret din cauza nesocotirii trasaturilor psihice.


In gindirea filozofica, personalitatea a fost identificata cu esenta uman, deci cu acele insusiri sau structure ce definesc pe om.La notiunea de ,,speta de animal” (nu intru-totul potrivita) s-au adaugat calificativele de economic, social, creator de istorie, constient, dotat cu vorbire, apt de conduit instrumentalasi de fabricant de unelte, rational, generator de semnificatii s.a.


Omul se naste ca un ,,candidat la umanitate” (H.Pieron) si se constituie ca personalitate prin modelarea dupa relatiile si comportamentele sociale, prin interiorizarea actiunilor si valorilor. Astfel se definitiveaza strategia genetica in explicarea personalitatii ca un sistem hipercomplex in continua devenire .                                           
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihologia personalitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIEPERSONALITATEOMUL
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan