REFERAT PSIHOLOGIE: VIOLENTA IN SCOLI

Incarcat la data: 26 Septembrie 2008

Autor: aliynico

Pret: 100 credite

3,6 (7 review-uri)
PROIECT DE CERCETARE "Violenta in scoli" Introducere In Romania, nivelul de violenta in unitatile de invatamant preuniversitar a devenit ingrijorator. Concluziile unui studiu realizat de Institutul de Stiinte ale Educatiei "Violenta in scoli" au aratat ca violenta este mai mare in unitatile de invatamant postgimnazial - 80%, si mai redus in cazul scolilor generale -73%, mai ales tineri din mediul urban -82% , fata de tinerii din mediul rural 71%. Datorita acestor cifre ingrijoratoare oamenii sunt tot mai speriati de violenta din randul adolescentilor manifestata in special in unitatile de invatamant. Tema "violenta in scoli" deja nu mai este una tabu ci una mult prea des intalnita in jurnalele de stiri si in paginile ziarelor. Citind un articol din ziarul "Libertatea" din data de 24.11.2007 despre actele violente ale elevilor din ultima perioada, am fost determinata sa studiez cauzele acestor comportanente. De asemenea curiozitatea mea a fost daca elevii ce provin din familii destramate sau dezorganizate sunt mai predispusi la acte violente impotriva colegilor sai. Obiective -analiza comportamentului agresiv al elevilor in unitatile de invatamant -identificarea cauzelor actelor violente din scoli -determinarea masurii in care comportamentul agresiv al elevilor este influentat de mass-media sau /si de familie Stabilirea universului de cercetare Universul cercetarii pe tema violentei in scoli este delimitat de elevi de liceu.Intervalul de varsta incadreaza elevi intre 14 si 18 ani. Aceasta este perioada adolescentei unde cei mai multi incearca sa se faca remarcati, sa se impuna in fata celorlalti.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "REFERAT PSIHOLOGIE: VIOLENTA IN SCOLI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Comentarii

hmm..bunisor am luat 10 dar :)):)):)):)):)):)) ms orkum :*:X ... besk ALEXUTTZU :x

tare referatul coll:p e sopeerrrrr ma ajutat am luat 10 la lectia deschisa bv voua baieti tinetio tot asa ;) sunteti tari;);)

:P:P:P referatul acesta nu este cel mai bun dar macar ma ajutat foarte mult la scoala care am avut o lectie descisa;) va multumesc pt referat:D;)

super referatu ma ajutat si am luat un 10 multumesc sunteti tariiii ;) :D

 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook