Reprezentarea

Incarcat la data: 17 Mai 2010

Autor: bianca

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

Procesul psihic care permite actiunea mintala cu obiectul in absenta lui dar cu conditia ca aceasta sa fi actionat candva asupra organelor noastre de simt poarta denumirea de REPREZENTARE.
   
Activitarea umana nu s-ar putea desfasura daca n-ar exista posibilitatea desprinderii de concret, de prezent, de „aici si acum” , daca omul n-ar dispune si de capacitatea de a opera mintal cu obiectul in lipsa lui.
   
Reprezentarea ne permite  pe de o parte, sa ne formam o „imagine”  despre rezultatul posibil al actiunii pe care dorim s-o intreprindem , iar pe de alta parte, sa schitam planul sau programul unei actiuni si sa efectuam in minte actiunea data inainte de a o realiza in plan extern. In acest caz iese in evidenta cu pregnanta latura activ-operatorie a reprezentarii ca proces. Reprezentarea ocupa in schema activitatii atat pozitia de premisa , care fundamenteaza informational fiecare actiune si miscare,cat si  de reper de finalizare, directionand desfasurarea actiunii  de la rezultate secevntial-partiale catre rezultatul final. Imaginea-reprezentare se include apoi si ca veriga de control (feed-back sau feed-before), gratie careia actiunea se regleaza in asa fel, incat sa ajunga la rezultatul asteptat.
   
Pornind de la pozitia pe care o ocupa in arhitectura generala a subsistemului cognitiv, se pot deriva anumiti indicatori de ordin cantitativ si calitativ, dupa care imaginea-reprezentare sa fie analizata si evaluata. Astfel, evidentiaza o serie de proprietati, care dobandesc semnificatie stiintifica nu numai in contextul interpretarii / explicarii teoretice a reprezentarilor,ci si in cunoasterea personalitatii (aspecte generale si diferentiale).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Reprezentarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIE
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...