Rolul motivatiei si afectivitatii in invatare

Incarcat la data: 15 Februarie 2010

Autor: spinu adriana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Motivatia este o functie psihica complexa si o dimensiune a pesonalitatii care se defineste din mai multe puncte de vedere. In sensul ei general, notiunea de motivatie, introdusa in psihologie la inceputul secolului XX, desemneaza aspectul energetic, dinamic al comportamentului uman. Ea este definita ca "o stare de disociatie si de tensiune care pune organismul in miscare pana ce ajunge la reducerea tensiunii si regasirea integritatii sale.Motivatia este impulsul de a actiona pentru satisfacerea unei necesitati. Motivatia este ansamblul modurilor de mobilizare a energiei neuropsihice pentru activarea, impulsionarea, declansarea, sustinerea energetica si directionarea activitatii determinata de necesitatile biologice, psihologice si socio-culturale ale mentinerii si dezvoltarii vietii individului uman. Motivatia este „ un ansamblu de factori dinamici”, „ constientizati si neconstientizati, sematici si fiziologici, intelectuali si afectivi, individuali si sociali, care interactioneaza intre ei, furnizand energia necesara functionarii si mentinerii in stare activa a diferitelor procese si capacitati psihice” si determina comportamentul, implicand modificari fizio-chimice, fiziologice, motrice, mentale ale organismului”.


    
Dat fiind faptul ca motivul este rezultatul unui proces de reflectare, de constientizare a unei necesitati (innascute sau dobandite), in interactiune cu mijloacele de satisfacere a ei, totdeauna motivul,motivatia va fi de natura interna, intrinseca individului. Existenta acestor relatii creeaza conditiile interne necesare care determina si sustin activitatea omului, asigurand astfel dinamica comportamentului sau.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rolul motivatiei si afectivitatii in invatare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIEprocesul de invatare
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook