Senzatia

Incarcat la data: 20 Octombrie 2012

Autor: roxana iuliana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

Senzatia este primul nivel psihic de prelucrare,interpretare si utilizare a informatiei despre insusirile obiectelor si fenomenelor lumii externe si mediului intern. Ea este sursa primara a cunostintelor.

Lucrurile materiale si procesele care influenteaza organelle de simt se numesc stimuli iar procesul ca atare se numeste stimulare.

Procesul care in urma stimularii ajunge in tesutul nervos se numeste excitatie.Cand excitatia ajunge in scoarta emisferelor mari,prin nervii centripetali sau aferenti apare senzatia.

Factorii subiectivi care isi pun amprenta pe modul de realizare a senzatiilor sunt in primul rand nivelul sensibilitatii analizatorului si starea lui functionala actuala. Lor li se adauga apoi starile afectiv emotionale actual,experienta perceputa anterior si obiectivul activitatii.

 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Senzatia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat psihologiereferat senzatia