Senzatii si perceptii

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2012

Autor: tiro ioan

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9442 kb

Motto:

„Nimic nu este intelect, fara ca mai inainte sa fi fost simturi.“ (John Locke).


De la inceputurile studiului psihologiei si pana astazi au aparut date noi, teorii diferite (aparent), concepte evaluate bazate pe descoperiri in diverse domenii.

Desi studiem un anumit domeniu, in speta psihologia, studiul nu se poate face decat prin secvente, concepte de baza: senzatii, perceptii, reprezentari, memorie, gandire, limbaj, imaginatie, atentie. Dar importante sunt relatiile dintre ele, relatii care ajuta la formarea intregului.

Def: Senzatiile  definesc captarea si transformarea energiei din mediu in energie nervoasa, recunoscuta ca atare de sistemul nostru nervos.
Def:  Perceptia se refera la interpretarea acestei informatii, la modul in care noi ii acordam un inteles.

Chiar din aceste definiri apare un mod implicativ de relatie in sensul ca daca nu exista senzatii nu poate aparea perceptia.

Teorii precum cele asociationiste au redus perceptia la o suma de senzatii sau altele, cum ar fi cele  gestaltiste reduc perceptiile la proprietatile de ansamblu, negand aparitia distincta a senzatiilor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Senzatii si perceptii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: john lockesenzatiiperceptii
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...