Testul arborelui

Incarcat la data: 26 Mai 2012

Autor: Hana Mihaela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: rar

Marime fisier: 13300 kb

Tehnicile proiective prezinta doua caracteristici de baza si anume: ambiguitatea materialului prezentat si libertatea raspunsurilor. Metodele proiective se situeaza pe un continuum intre tehnicile testarii propriu-zise si tehnicile terapeutice clinice psihometrice.
        
Tehnicile proiective utilizeaza in mare masura conceptele psihanalitice. Proiectia in sens psihanalitic implica caracterul inconstient al procesului proiectiei, functia de aparare a Eului si reducerea tensiunilor interioare.
        
Tehnicile  proiective sunt utilizate fie ca  mijloc  de „a sparge gheata”, de a distrage atentia subiectului de la propria anxietate, reducand-o, fie ca mijloc  de a  reduce tensiunile psihice, ceea ce permite o prognoza privind tipul de terapie si efectele acesteia asupra psihismului subiectului.
        
Intreaga arie a psihologiei aplicative utilizeaza tehnicile proiective, indiferent daca este vorba de psihologia educationala, psihologia organizationala sau psihologia clinica.
        
Caracteristicile psihometrice raman aceleasi ca pentru orice proba psihologica: fidelitatea, validitatea, normarea si  sensibilitatea. Caracteristicile specifice de ordin calitativ le disting insa de testele obisnuite.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Testul arborelui". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferatreferate psihologie
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...