Abuzul copilului in familie

Incarcat la data: 27 Ianuarie 2010

Autor: MariaTim

Pret: 80 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 47 kb

Tema pe care m-am hotarat sa o abordez in cadrul disciplinei “Proiecte SPSS” se numeste: “Abuzul si neglijarea copilului in familie”. Prin aceasta tema doresc sa cercetez, mai exact, “Constientizarea drepturilor copiilor ca metoda de prevenire a abuzului”.

Fenomenul abuzului are inca o slaba recunoastere si constientizare la nivelul societatii. Paternul cultural specific confera familiei un statut inchis, procesul de constientizare colectiva a situatiilor de abuz fiind abia la inceput.
   
Familiile in care parintii sunt alcoolici si/sau consumatori de droguri, familiile sarace, cu stare socio-economica precara, familiile cu parinti avand nivel scazut de educatie si cultura ofera medii favorizante pentru producerea abuzurilor. Familiile dezorganizate, cu copii din diverse casatorii, cu conditii proaste de locuit sau in care exista un climat tensionat, dominat de stari conflictuale si lipsa de comunicare, reprezinta un mediu in care incidenta abuzurilor este mai crescuta si un mediu favorizant pentru impingerea copilului in afara familiei.
   
Problema abuzului copilului este a societatii romanesti in ansamblu pentru ca aceasta suporta consecintele incapacitatii de adaptare si integrare a victimelor prin comportamentele antisociale dezvoltate, lipsa unei profesii, a unui loc de munca, prin perpetuarea unui comportament abuziv.
   
Efectele fenomenului au un impact social de lunga durata, presupunand eforturi la nivel organizatoric, administrativ si economic. ingrijirea, recuperarea si reabilitarea copilului care a fost supus abuzului sau exploatarii de orice fel implica eforturi complexe pe termen lung. Familia victimelor nu are adesea resursele necesare (materiale si psiho-emotionale) de a face fata situatiei.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Abuzul copilului in familie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FAMILIEPsihopedagogiepsihopedagogie specialaabuzul copilului
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...