Calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati

Incarcat la data: 27 Aprilie 2011

Autor: Mihaela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Conceptul de calitate a vietii este relativ nou in vocabularul stiintelor socio-umane, el dobandindu-si cetatenia abia in a doua jumatate a secolului XX, cand a patruns deja adanc nu numai in terminologie, dar si in tematica majoraa a numitelor discipline.

Cel care a asezat termenul de calitate a vietii in focarul unor preocupari teoretice si sistematice, legate totodata de cercetarea viitorului societatii omenesti , a fost omul de stiinta francez Bertrand de Jouvenel, in 1958. Acest autor avea urmatoarele idei de baza :calitatea vietii priveste modul de ,,amenajare a existentei umane“ ,  iar cresterea economica poate si trebuie sa duca la amenitate - caracterul agreabil,atractiv al conditiilor de existenta.

Un prim domeniu special in care s-a pus problema calitatii vietii  l-a constituit cel legat de degradarea mediului ambiant , de poluarea tehnologica a acestuia , ca rezultat al revolutiei tehnico-stiintifice si al cresterii economice intemeiate pe aceasta.

Calitatea vietii se refera la "caracterul mai mult sau mai putin "bun" sau de "satisfacator" al vietii oamenilor.

Aceasta abordare a calitatii vietii a dus la realizarea a numeroase studii referitoare la “starea de bine”, de bun confort fizic, psihic si social si la nivelul de satisfactie privind  viata. Fondate pe principiul autoevaluarii, aceste investigatii au dat cetatenilor posibilitatea sa aduca critici in privinta ordinii sociale. Au fost realizate numeroase anchete in tarile dezvoltate si in cele  in curs de dezvoltare. S-a investigat in mare masura nivelul satisfactiei persoanelor privind diferite domenii ale vietii, cum ar fi: satisfactia persoanei insasi, viata in familie, venitul (castigul), locul de rezidenta, locuinta, activitatile facute in familie, timpul dedicat efectuarii diferitelor lucruri, activitati, activitatile de loisir, bunurile si serviciile din cartier, sanatatea , locul de munca, guvernarea.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CALITATEpersoane cu dizabilitaticalitatea vietii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...