Calitati pedagogice

Incarcat la data: 01 Iunie 2010

Autor: critoio papilon

Pret: Gratuit

Numar pagini: 1

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

Profesorul de educatie fizica si sport este deschis, marea majoritate fosti sportivi de performanta, iubesc elevii si sunt prietenii lor. Ei sunt aceia care asigura dezvoltarea fizica a elevilor, ii educa in spiritul competitiei si dezvolta pe parcursul lectiei de educatie fizica relatii de colaborare, prietenie, intr-ajutorare si buna intelegere, lucruri care ii ai ajuta chiar si la celelalte lectii.

Depinde foarte mult de pastrarea spiritului de fair-play in fata elevilor. Elevul trebuie sa vada in profesorul de educatie fizica pe parintele lui, pe prietenul lui mai mare si pe omul care intotdeauna il va ajuta si il va intelege. Participarea cu echipele reprezentative la competitii sudeaza si mai mult relatia profesor-elev. Ei sunt cei mai buni organizatori, gospodari si cu multe idei bune pentru scoala. Moralitatea, verticalitatea si toleranta de care da dovada asigura profesorului de educatie fizica si sport respectul cuvenit din partea tuturor colegilor.

in majoritatea scolilor, profesorii de educatie fizica sunt oamenii de baza ai scolii. Ei sunt cei care se ocupa de organizarea festivitatilor de deschidere, de organizarea numeroaselor concursuri si excursii scolare. Spus mai plastic, sunt „sarea” necesara. Ei sunt oamenii veseli care stiu sa intretina atmosfera si numai prin faptul ca nu sunt „stresati” de rezultatele pe care le obtin elevii la examene. Din pacate, in numeroase situatii nu se acorda importanta cuvenita sportului, miscarii, atat de necesare unui trup sanatos, care sa poarte o minte sanatoasa. Un copil care practica de mic cat mai multe sporturi, nu neaparat de performanta, va reusi sa se integreze cu mare usurinta in orice colectivitate noua, va fi mai rezistent la efort fizic si intelectual, va fi mai disciplinat si de ce nu, va fi mai fericit.
Daca tinem cont numai de aceste aspecte, este suficient pentru a sublinia importanta unui profil al profesorului de educatie fizica si sport, subscris canoanelor si rigorilor deontologiei profesionale si celor stipulate nescris de misiunea de dascal.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Calitati pedagogice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PsihopedagogieCALITATI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan