Complexele, arhetipurile

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2011

Autor: popa ana maria

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

In psihanaliza, complexele sunt o problema esentiala, deoarece ele sunt intotdeauna dependente de o anumita incarcatura afectiva.


Termenul de complex,  a fost introdus e scoala de psihiatrie de la Zurich  si este definit de catre Dide si Guiraud ca reprezentând o tendinta instinctiva, o stare afectiva larvara, constituita dintr-un centru de atractie in jurul caruia se grupeaza amintiri, perceptii, reprezentari, atitudini motorii, etc.


Freud considera ca, complexul pune in evidenta, demonstrativ sau descriptiv, anumite grupuri de idei si interese cu incarcatura afectiva.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Complexele, arhetipurile". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEpsihopedagogie specialapsihanaliza
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan