Copiii cu dificultati de invatare in experienta mea didactica

Incarcat la data: 16 Aprilie 2010

Autor: olar teodor

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

5 (1 review)

La inceputul anului scolar se desfasoara prima etapa a procesului instructiv educativ din scoala, este etapa evaluarii initiale. Fiecare cadru didactic isi construieste propriul demers didactic de evaluare initiala pe baza caracteristicilor comune specifice nivelului de dezvoltare psihica si fizica a elevilor de la clasa si tinand cont de istoricul acestor elevi in scoala, daca exista.

Probele specifice acestei evaluari sunt de nivel mediu pentru ca se aplica totusi dupa 3 luni de vacanta, multe din continuturile transmise si apoi insusite de elevi in anul scolar anterior s-au estompat iar unele s-au sters. Nivelul mediu pentru unii dintre elevi poate fi nivel minim, rezultatele obtinute de ei la evaluarea initiala fiind foarte bune. Acelasi nivel mediu poate fi nivel maximal pentru elevii cu dificultati de invatare, rezultatele obtinute de acestia indicand cadrului didactic necesitatea efectuarii unei analize psihopedagogice atente si pertinente.

Dupa identificarea elevilor ce prezinta dificultati de invatare, cadrul didactic poate recurge la probe noi de evaluare initiala pentru ca acesti elevi nu pot realiza sarcinile din testele prestabilite. Ei au nevoie de probe de testare diferite, poate de un cadru diferit, de o abordare individuala sau in grupuri mici. De aceea cadrul didactic trebuie sa le observe atent comportamentele in timpul orelor cat si in pauze , modul cum relationeaza cu ceilalti elevi, interactiunile lor cu adultii, si apoi sa stabileasca in functie de frecventa constata daca exista dificultati reale sau apar izolat si sunt comportamente specifice adaptative la mediul institutionalizat al scolii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Copiii cu dificultati de invatare in experienta mea didactica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COPIIIPsihopedagogiedificultati de invatare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...