Deficienta de auz

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2011

Autor: Santa Luminita

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Surdopsihopedagogia, ca stiinta independenta, studiaza particularitatile dezvoltarii psiho-fizice ale copiilor cu disfunctie auditiva si mijloacele adecvate compensatorii, instructiv-educative si recuperatorii in vederea formarii personalitatii si incadrarii lor depline in climatul socio-profesional.


Pentru a denumi persoanele cu tulburari de auz se utilizeaza un evantai notional atât in limbajul stiintific, cât si in cel obisnuit. De exemplu: surdo-mut, surdo-vorbitor, surd, deficient de auz, disfunctional auditiv, hipoacuzic, handicapat de auz, asurzit.


Initial s-a folosit termenul de surdomut (scris intr-un cuvânt) si se referea la persoanele care si-au pierdut auzul inainte de in susirea limbajului verbal (pâna la vârsta de 2-3 ani). in momentul in  care s-a constientizat faptul ca intre surditate si mutitate nu este o legatura indestructibila, cuvântul surdo-mut a fost despartit prin cratima.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Deficienta de auz". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AUZDEFICIENTApsihopedagogie speciala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...