Dispraxia

Incarcat la data: 14 Mai 2010

Autor: manea gianina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Dispraxia este o dificultate specifica a procesului de invatare care afecteaza abilitatea creierului de a planifica succesiunea miscarii. Se crede ca este in legatura cu modul in care se dezvolta creierul si poate afecta planificarea a ceea ce trebuie sa faci si cum sa o faci. Deseori este asociata cu problemele de perceptie, limba si gandire. Efectele pe care dispraxia le are asupra abilitatii unei persoane de a functiona  intr-un mediu de zi cu zi ca si intr-un mediu de invatare pot varia in functie de gradul dificultatii.

Unele persoane cu dispraxia manifesta o tendinta de aparare tactila – sunt hipersensibili la atingere.
Altele pot avea o dispraxie articulara ceea ce cauzeaza dificultati in vorbire si pronuntie. Persoanele cu dispraxie au deseori un auto-respect minimalizat. Ele pot avea depresii, probleme cu sanatatea mintala si probleme emotionale si dificultati comportamentale.
 
Dificultati specifice
 
Elevii pot prezenta dificultati in unele sau in toate zonele urmatoare:
- Abilitati motorii de baza: slabe performante la sport, stangacie generala, echilibru precar, dificultati in a dobandi abilitati care implica coordonarea unor parti ale trupului, de ex. mersul pe bicicleta sau inotul.
- Activitati manuale si practice: probleme in utilizarea tastaturii si a mouse-ului computerului, rasturnarea frecventa a lucrurilor din laborator sau din alta parte, dificultati in a masura corect, o scriere inceata, precara sau neeligibila, o prezenta/ activitate dezordonata si probleme cu munca manuala, gatitul etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dispraxia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: psihopedagogie speciala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...