Etiologia specifica diferitelor tipuri de deficiente

Incarcat la data: 28 Martie 2011

Autor: ioana bd

Pret: Gratuit

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Etiologia specifica diferitelor tipuri de deficiente
1. Rolul factorilor endogeni si exogeni in modificarile morfofunctionale ale sistemului nervos central, ale analizatorilor si ale aparatului fonoarticulator.
Din interactiunea obisnuita, normala, a factorilor cauzali, rezulta dezvoltarea obisnuita, normala a marii majoritati a indivizilor, in conditii aparte insa, adica in conditii defavorabile, intre factorii genetici si influentele de mediu (inclusiv influentele educative) are loc o interactiune neobisnuita, anormala, care poate da nastere unei deficiente, deteminand:


-tabloul etiologic sau constelatia cauzala a deficientei respective si o anume simptomatologie, proprie fiecarui tip de deficienta;
-evolutia fiecarui individ cu deficiente, adica perspectivele si limitele dezvoltarii sale, directia, ritmul si intensitatea acestei dezvoltari.


Prin actiunea - de regula, complexa si inlantuita - a unor factori etiologici nocivi asupra organismului, in totalitatea sa, dar, mai ales, asupra sistemului nervos central, in diferite etape ale procesului de crestere si maturizare, se produce o accentuata scadere a eficientei mintale, precum si o semnificativa diminuare a capacitatii de adaptare si integrare sociala, adica o stare de handicap consecutiv deficientei mintale.


Etiologia starilor de handicap consecutiv deficientei mintale este deosebit de complexa si variata. Factorii cauzalise gasesc in trei domenii fundamentale:


-zestrea genetica - ereditatea, adica ceea ce este mostenit; in aceasta categorie intra:
a) factorii genetici nespecifici (care dau nastere deficientei mintale endogene);
b) factorii genetici specifici (aberatii cromozomiale, deficiente specifice ale genelor: - disfunctii metabolice, disfunctii endocrine etc.);


-mediul si educatia, adica ceea ce este dobandit, in aceasta categorie intrand factorii etiologici prenatali, perinatali, postnatali, si psihoafectivi. Cand factorii respectivi provoaca leziuni ale sistemului nervos central si determina o stare de deficienta mintala, aceasta deficienta este considerata exogena.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Etiologia specifica diferitelor tipuri de deficiente". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DEFICIENTEtipurietiologia
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan