Managementul serviciilor educationale pentru copii cu cerinte educative speciale

Incarcat la data: 28 Martie 2010

Autor: Magyari Eniko

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 28 kb

Abordarile practice moderne din cadrul protectiei persoanelor cu cerinte speciale pun un accent din ce in ce mai mare pe notiunile de calitate a vietii si de calitate a serviciilor.

Calitatea vietii reflecta in esenta conditiile de viata ale unei persoane in relatie cu locuinta, comunitatea locul de munca, starea de sanatate si gradul de bunastare; in acelasi timp, reprezinta si un fenomen care tine de subiectivitatea perceptiei unei persoane si de experienta sa de viata.

Calitatea serviciilor se refera la caracteristici conjugate ale unei institutii/organizatii care ofera credibilitatea si acreditarea sa pentru satisfacerea unor necesitati explicite sau implicite ale unor categorii diverse de clienti aflati in dificultate.
 
Noile modele educationale asuma dinamism, flexibilitate si adaptare la nevoile de pregatire individuale si comunitare. Scoala, ca unitate de sine statatoare, ca actor solitar intr-un spatiu socio-profesional delimitat sau in izolare fata de comunitate, isi inceteaza definitiv existenta. Viitorul apartine scolii inovatoare, unor retele de institutii educationale conectate la programe comune de experimentare a predarii, invatarii, gestionarii si promovarii calitatii. Mai mult ca oricând, scoala moderna cauta sa identifice si sa dezvolte structuri de invatare eficiente, active pe durata intregii vieti. 
 
O pedagogie noua pentru spatiul scolar in intregul sau, inclusiv pentru invatamântul superior, dar si pentru educatia continua, pe durata intregii vieti devine imperios necesara (Chis, 2002).

Realizarea curriculum-ului eficient devine o problema de instrumentare pedagogica: metodologica si tehnologica deopotriva. Activitatea didactica incorporeaza un suport metodologic variat si flexibil; evolutia stiintei si a practicii sociale ofera scolii noi modele de proiectare si dirijare a experientelor de invatare.  
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Managementul serviciilor educationale pentru copii cu cerinte educative speciale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIEnevoi specialeprestatoare de servicii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan