Referat Recuperarea si integrarea persoanelor cu deficiente de auz

Incarcat la data: 03 Decembrie 2009

Autor: Pop Ioana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

3,5 (2 review-uri)

Deficienta de auz face parte din categoria deficientelor senzoriale alaturi de deficienta de vedere.  Ambele tipuri de deficienta sunt determinate de unele disfunctii sau tulburari la nivelul principalilor analizatori, cu implicatii majore asupra desfasurarii normale a vietii de relatie cu factorii de mediu, dar si a proceselor psihice ale persoanei, avand o rezonanta puternica in conduita si modul de existenta ale acesteia. Datorita particularitatilor celor doi analizator precum si rolul fiecaruia in structura proceselor psihice, este nevoie de o abordare separata a tulburarilor care pot interveni la nivelul lor. Astfel au aparut surdologia si tiflologia, cele doua discipline responsabile de studierea, descrierea si cunoasterea deficientelor de auz si de vedere.
Am ales sa scriu despre deficienta de auz deoarece analizatorul auditiv are o importanta deosebita in dezvoltarea psihica a individului din cauza rolului pe care-l are in facilitarea comunicarii verbale si in acumularea cunostintelor.
Cand deficienta auditiva este congenitala sau apare la varste timpurii provoaca dificultati in insusirea limbajului, iar in cazuri grave chiar mutenia. Cand apare dupa achizitionarea structurilor verbale determina o involutie la nivelul activitatii psihice daca nu se aplica programe educative speciale. Deficienta de auz poate fi partiala (hipoacuzie- gama de deficit auditiv intre 20-90 db) sau totale (surditatea- pierderea auzului de peste 90 db).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Recuperarea si integrarea persoanelor cu deficiente de auz". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PERSOANEINTEGRARERecuperaredeficiente de auzreferat energie