Tulburarile fonologice

Incarcat la data: 06 Februarie 2011

Autor: Irina Hortolomei

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37 kb

Delimitarea conceptului de tulburare fonologica se poate face doar in perspectiva dezvoltarii fonologice a copilului, ca proces cunoscand etape diferite si varste diferite pentru atingerea fiecarei trepte a dezvoltarii.


Dezvoltarea fonologica a copilului
Dezvoltarea fonologica a copilului cuprinde 3 aspecte (Bowen C., 1998):
1. modul in care sunetul este stocat in minte
2. modul in care sunetul este pronunţat de copil
3. regulile si procesele care leaga primele doua aspecte


Dezvoltarea fonologica este in mod normal terminata in jurul varstei de 5-6 ani, afirma Caroline Bowen, persistenţa deficienţelor peste aceasta varsta necesitand o abordare terapeutica de specialitate.


Tuburari fonetice, tulburari fonologice
Tulburarea de articulare (fonetica) este o tulburare de vorbire care afecteaza nivelul fonetic.
Copilul are dificultaţi in a pronunţa anumite consoane sau vocale particulare. Etiologia poate fi cunoscuta (afectarea funcţiei musculare) sau necunoscuta (tulburari de vorbire funcţionale).


Tulburarea fonologica este o tulburare de limbaj, implicand nivelul fonemic. Copilul are dificultaţi in a-si organiza sunetele vorbirii intr-un sistem de contraste – contraste fonemice (Bowen, 2002). Problema este deci “in minte”, la nivel lingvistic-cognitiv.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tulburarile fonologice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEpsihopedagogie speciala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan