Asceza protestantismul ascetic

Incarcat la data: 26 Aprilie 2010

Autor: Buganu Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Protestantismul ca miscare religioasa  aparut in Europa si s-a extins in toata lumea. Astazi protestantismul este  organizat in miscari sociale foarte diferite. Exista doua forme ale protestantismului  care au contribuit la aparitia lui:   1.Lutheranismul,avandu-l ca reprezentant pe Martin Luther. 2.Calvinismul care este legat de numele lui Jean calvin,(1509-1564).                                           

Asceza crestina refugiata initial in lume se stapanea in biserici si manastiri,iar pentru a putea intelege legaturile dintre reprezentarile religioase ale protestantismului ascetic si perceptele vietii economice,este necesar sa cercetam mai ales acele scrieri teologice despre care  putem spune ca sunt roadele practicii preotesti. Caci intr-o vreme cand lumea e dincolo reprezenta totul si in care admiterea la impartasanie  determina pozitia sociala a crestinului,in care interventia preotului  in viata spirituala  si in practica exercita o influenta –pe care noi oameni moderni,pur si simplu nu  putem sa ne-o mai inchipuim,fortele religioase  care actioneaza  in aceasta practica sunt principalii factori care alcatuiesc  caracterul popular.                                                   

Daca cercetam lucrarea lui Baxter Saint’s Everlasting Rest  si al sau Christian Directory  sau lucrari inrudite ale altora, ne surprinde de la prima vedere in judecatile cu privire la bogatie  si dobandirea acesteia  sublinierea tocmai a elementelor  ebionite din vestirea  Noului Testament. Ca atare,bogatia este o mare primejdie ,ispitele sale sunt neincetate si aspiratia la ea  nu este numai lipsita de sens  fata de importanta imensa a imparatiei ceresti,ci si indoilenica din punct de vedere moral. Se pare ca aici asceza este  mult mai categoric indreptata inpotriva oricarei aspiratii  spre dobandirea unor bunuri pamantesti decat la Calvin care nu vedea in bogatia preotilor nici o piedica in calea efiecientei lor  Dimpotriva,el o considera un spor util al prestigiului,care le permitea sa-si investeasca averea in mod rentabil,cu condiitia sa fie evitate neplacerile.                       

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Asceza protestantismul ascetic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs teologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan