Biblia. Alegorii si modele exemplare

Incarcat la data: 06 Februarie 2010

Autor: ionita florentina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 65 kb

Conform legendei biblice, omul a fost creat din "lut rosu" de catre forta divina prin insuflarea "spiritului nemuritor". in antichitate, existau si conceptii ale originii omului din structuri materiale. De exemplu, Lucretius sustinea ca oamenii au aparut nemijlocit din pamant, care avea o fertilitate inalta. Conceptii similare aveau Anaximandru si Empidocle.


in religia crestina, Dumnezeu este unicul creator al lumii vazute si nevazute, este o entitate suprema care exista dintotdeauna, nu are inceput si nici sfarsit. Biblia descrie in prima carte din Vechiul Testament, Facerea, procesul genezei. Creatia lumii s-a desfasurat in etape succesive timp de de sase zile, dupa care Dumnezeu s-a odihnit si a binecuvantat ziua a saptea.


Originea omului din punct de vedere al Bibliei. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele cari se misca pe pamant". Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut(Gen 1:26-27).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Biblia. Alegorii si modele exemplare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan