Celor ce spun ca erezia nu este inca vadita in Patriarhia Romana

Incarcat la data: 17 Aprilie 2011

Autor: manuela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 154 kb

Am vrea sa abordam o tema des intalnita printre cei mai ”ortodocsi” si ”anti-ecumenisti” credinciosi ai Patriarhiei Romane care nu sunt de acord cu rugaciunile in comun dintre ortodocsi si eretici, nici cu recunoasterea ”tainelor” lor, nici cu multe alte demersuri ecumeniste, dar care se amagesc spunand ca nu este momentul ruperii comuniunii. Pe ce isi intemeiaza ei aceasta atitudine?


Ei spun:
”Consideram toate aceste intruniri inter-religioase si apropieri liturgice ca o mergere pe marginea unei prapastii. Caderea in apostazie va veni atunci cand sinodul Patriarhiei va recunoaste papismul drept Biserica, egala in drepturi si impartasind aceleasi taine si dogme si cand va semna Tratatul de Unire cu Apusul. Atunci adevarata Biserica va trebui sa faca ce a facut si in timpul Sfantului Maxim Marturisitorul, Sfantului Fotie al Constantinopolului, Sfantului Marcu Eugenicul, Sfintilor Visarion si Sofronie: sa liturghiseasca tainic in catacombe si sa propovaduiasca deschis neamului adevarata credinta.”

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Celor ce spun ca erezia nu este inca vadita in Patriarhia Romana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: religiepatriarhia romanaerezia
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan