Dimensiunea religioasa a existentei

Incarcat la data: 19 Octombrie 2010

Autor: Todirca Emanuel

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Cultura romana veche nu poate fi inteleasa in afara cadrelor si a mentalitatilor vremii. In tarile Romane, ca si in alte parti ale lumii, omul medieval e, in primul rand, un om religios, a carui viata este ghidata de credinta si de speranta mantuirii.

Cu o perceptie mai acuta a efemeritatii si a instabilitatii ( intr-o lume violenta ), omul medieval traieste mai acut o dimensiune spirituala a existentei ( prin rugaciune, post, juramant ). Valorile etice ( bunatate, mila, dreptate etc. ) se intemeiaza pe cele religioase. Sunt subordonate in mare masura religiosului politica, justitia, arta, viata cotidiana.

In Estul Europei, modelul medieval se mentine pana destul de tarziu, in politica si in cultura. Pentru comunitatile vremii, factorul principal de coeziune nu este etnia, ci religia si confesiunea ( „legea”, „dreapta credinta” ).
in cultura de tip religios nu primeaza originalitatea artistica; arta este un mijloc de a educa o colectivitate, nu este o expresie a individualitatii creatoare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dimensiunea religioasa a existentei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Dimensiuneteologiereferat religie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan