Dimensiunea religioasa a existentei

Incarcat la data: 19 Octombrie 2010

Autor: Todirca Emanuel

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Cultura romana veche nu poate fi inteleasa in afara cadrelor si a mentalitatilor vremii. In tarile Romane, ca si in alte parti ale lumii, omul medieval e, in primul rand, un om religios, a carui viata este ghidata de credinta si de speranta mantuirii.

Cu o perceptie mai acuta a efemeritatii si a instabilitatii ( intr-o lume violenta ), omul medieval traieste mai acut o dimensiune spirituala a existentei ( prin rugaciune, post, juramant ). Valorile etice ( bunatate, mila, dreptate etc. ) se intemeiaza pe cele religioase. Sunt subordonate in mare masura religiosului politica, justitia, arta, viata cotidiana.

In Estul Europei, modelul medieval se mentine pana destul de tarziu, in politica si in cultura. Pentru comunitatile vremii, factorul principal de coeziune nu este etnia, ci religia si confesiunea ( „legea”, „dreapta credinta” ).
in cultura de tip religios nu primeaza originalitatea artistica; arta este un mijloc de a educa o colectivitate, nu este o expresie a individualitatii creatoare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dimensiunea religioasa a existentei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Dimensiuneteologiereferat religie
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...