Familia in lumina moralei crestine

Incarcat la data: 03 Februarie 2010

Autor: Ponyori Nicolae

Pret: Gratuit

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

I. Rolul moral si social al familiei

Este necesar sa redescoperim demnitatea, sensurile si menirea familiei din zilele noastre, privite in lumina Sfintei Evanghelii, pentru a umple un gol spiritual si pentru insusirea moralei ortodoxe in viata de zi cu zi. Familia este cel dintai asezamant divin, intemeiat de Dumnezeu pentru om in rai, cu sfatul Preasfintei Treimi: "Nu este bine sa fie omul singur; sa-i facem ajutor asemenea lui" (Fac. 2, 18). Familia este celula si baza societatii, prima "bise-rica" intemeiata de Dumnezeu din iubire pentru om, dupa modelul Bisericii ceresti. Cea dintai familie a fost intemeiata in rai, nu pe pamant, avand ca Arhiereu si martor pe insusi Dumnezeu, pentru a sublinia ce mare rol are familia, ce demnitate i-a dat Creatorul si ce misiune deosebita i-a incredintat.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Familia in lumina moralei crestine". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MORALAFAMILIEmorala crestina
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan