Geneza si aparitia crestinismului romanesc - crestinismul si evolutia sa

Incarcat la data: 22 Iunie 2010

Autor: Cluci Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 39 kb

5 (1 review)

Credinta intr-o entitate superioara care isi exercita puterea asupra evolutiei lumii si asupra destinului uman este un element comun tuturor culturilor. Exista, desigur, multe aspecte care difera de la o confesiune la alta. Religiile din Asia de Est s-au dezvoltat ca simple apeluri la etica, de exemplu budismul, sau ca niste coduri de conduita provenite din panteonuri grandioase, cum ar fi hinduismul si taoismul, in vreme ce religiile din Orientul Mijlociu, precum iudaismul, crestinismul si islamul, cred intr-un zeu unic si stabilesc reguli care sa asigure mentinerea unei legaturi cu acesta. Indiferent daca el este un multe, un invatator intelept sau Domnul Savaot, incercarile de a intra in contact cu sacrul sunt intotdeauna marcate de ritualuri.
 


Crestinismul este una din cele mai importante religii din monoteiste din lume. Credintele sale sunt strans legate de iudaism, din care s-a dezvoltat. Elementul principal al crestinismului se bazeaza pe credinta in posibilitatea mantuirii care a fost deschisa oamenilor prin rastignirea si invierea lui Iisus din Nazaret, fiul lui Dumnezeu. Aparitia CrestinismuluiCrestinii timpurii formau o comunitate locala atractiva pentru multi. Desi a inceput de la o mica secta evreiasca, crestinismul a devenit curand o miscare religioasa in plina expansiune.  Crestinismul aparut in primul secol al erei noastre aduce un mesaj universal mai presus de divizunile nationale si sociale. Raspandirea crestinismului in Romania si mentinerea lui de-a lungul vremii s-a facut in stransa conexiune cu Imperiul Bizantin. Bizantul a ramas, dupa retagerea autoritatii si armatei romane din Dacia la sfarsitul secolului III, singura forta politica din Orient care s-a putut impune in fata migratorilor.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Geneza si aparitia crestinismului romanesc - crestinismul si evolutia sa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Evolutiegenezaaparita crestinismului
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan