Impartasania spirituala

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2010

Autor: ioan andrei dumitru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Pentru crestinii catolici sau ortodocsi - si intr-o oarecare masura chiar si pentru crestinii reformati - cuvantul impartasanie desemneaza fie insasi Taina Euharistiei fie primirea acesteia de catre credinciosi. Asa cum spune Sf. Ioan Damaschinul, acesta taina "se numeste impartasanie, pentru ca prin ea ne impartasim cu Dumnezeirea lui Christos. Se numeste si cuminecatura si este cu adevarat, pentru ca prin ea ne cuminecam cu Christos si participam trupului si Dumnezeirii Lui.

Prin ea ne comunicam si ne unim unii cu altii, pentru ca ne impartasim dintr-o singura paine si devenim toti un corp si un sange al lui Christos si madulare unii altora, ajungand toti impreuna - trup al lui Christos." (Dogmatica, cap. XIII) Prin urmare, impartasania este esentiala pentru viata spirituala a fiecarui crestin: "Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi." (In. 6: 53) Totusi, uneori, din motive obiective, ne este foarte greu sau poate chiar imposibil sa ne apropiem de aceasta Taina. Ce se cuvine sa facem in asemenea situatii? Iata intrebarea la care dorim sa raspundem in acest articol, si vom incepe prin clarificarea unor adevaruri esentiale despre taina Sfintei Euharistii, adevaruri care ne vor permite sa raspundem cu claritate la intrebarea noastra.

In aceasta Taina Christos este prezent in mod real, cu trupul, sangele, sufletul si dumnezeirea Sa, desi sub aparenta painii si a vinului, pentru a se oferi pe Sine ca jertfa Tatalui si pentru a se darui credinciosilor ca hrana pentru sufletele lor. in Christos locuieste trupeste plinatatea dumnezeirii (Col. 2: 9), de aceea trupul Sau este painea pe care Domnul a dat-o pentru viata lumii (In. 6: 51). Crestinul care se impartaseste cu dumnezeiestile Taine se indumnezeieste, dupa cum spune Sf. Chiril Alexandrinul si toti ceilalti Sfinti Parinti. Totusi, vor intreba unii, cum sa intelegem cuvintele Domnului: "Duhul este cel ce da viata, trupul nu foloseste la nimic"? Acestora le raspundem: trupul ca trup bineinteles ca nu foloseste la nimic; dar trupul ca purtator de Duh este datator de viata, din cauza Duhului pe care il poarta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Impartasania spirituala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Crestinicurs teologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan