Incoronarea lui Carol cel Mare

Incarcat la data: 25 Octombrie 2011

Autor: Bodor Martin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26665 kb

Curiozitatea cu privire la trecut l-a caracterizat pe om mereu, incepand din vremurile stravechi, pana la arheologul si istoricul zilelor noastre. Crestinii, in mod special, au un interes aparte pentru istorie, deoarece in ea sunt inradacinate bazele credintei pe care o declara.

 

Crestinismul a devenit o religie globala si universala. Pe langa acest fapt important, influenta crestinismului in istoria umanitatii a devenit tot mai mare. Astfel, a privi asupra istoriei Bisericii si a o cunoaste, este o problema de interes profund pentru crestinul care doreste sa fie lamurit cu privire la descendenta sa spiritual, sa urmeze exemplele bune din trecut si sa evite greselile pe care Biserica si crestinii le-au facut adesea, pentru ca “cine uita istoria, este condamnat sa o repete.”


Un eveniment aparte si important in istoria crestinismului are loc in anul 800, cand Carol este incoronat ca imparat al unui nou imperiu care avea sa ia fiinta, cu incuvintarea papei.  “Noul imperiu politic din Apus, a generat ideea refacerii Imperiului Roman, dar conducatorii acestuia urmau sa fie teutonii, iar nu romanii. Gloria de a reinvia Imperiul Roman a revenit astfel regilor carolingieni.” 


Scopul lucrarii este de a urmari punctul de cotitura simbolizat de acest eveniment, incoronarea lui Carol, in istoria Bisericii si de a vedea in ce fel a reusit acest nou tip de relatie dintre papa si cel mai mare conducator nord-european sa modeleze secolele de istorie occidentala care urmau in crestinism.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Incoronarea lui Carol cel Mare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CRESTINISMCarol cel Mareincoronare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan