Istoria civilizatiei crestine

Incarcat la data: 31 Ianuarie 2011

Autor: Trache Elena

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

,,Prin istoria religiilor se intelege stiinta care are ca obiect manifestarile in timp si spatiu a acelor atitudini umane numite religioase. Nu orice act religios insa este religie.’’


Termenul religio este de origine latina si exprima teama, pietatea cu care zeii erau imbunati. Pentru Cicero religio insemna indeplinirea datoriei fata de zei si anume rituri si ofrande.


Religia ca fenomen social complex cuprinde elaborari teoretice, stari psihice si credinte, ritualuri si practici, institutii, organizatii si slujitori ai cultelor. Religiile lumii, desi foarte variate, ofera o imagine de ansamblu despre lumea ,, de aici’’ si lumea ,,de dicolo’’ alcatuita din idei, conceptii, reprezentari, mituri referitoare la relatiile cu supranaturalul, cu divinul, cu sacrul.  


Religia contine un sistem de credinte si ritualuri axate in jurul catorva fenomene determinante ale existentei: viata-moarte, bine-rau, omul in prezent-omul in viitor. Marile religii au fost rodul gandirii societatii umane in ansamblu si au aparut pe  doua cai:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoria civilizatiei crestine". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIACivilizatieiISTORIA RELIGIILOR
Comentarii