Lume islamica: teorii pacifiste despre Islam

Incarcat la data: 10 Iunie 2010

Autor: balea simona

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

Islamul, religie monoteista, revelata si profetica, religie a „Cartii” ca si religiile mozaica si crestina, incorporeaza mesajul divin in Coran (Qur’an, „Lectura, Recitare”) dezvaluit profetului Muhammad (570-632) timp de douazeci de ani (612-632), pe fragmente, pentru ca El si adeptii sai sa-l poata invata pe dinafara si sa se poata obisnui treptat sa exerseze recomandarile sale in viata lor zilnica.                                                                              
         
Coranul, autoritatea suprema in Islam, nu este doar o relatare sau un ansamblu de marturii despre Dumnezeu (Allah), ci este insusi cuvantul lui Allah. Coranul care are si alte denumiri: despartitorul binelui de rau (al Furqan), Cartea (al Kitab), Fila (al Mushaf), Spiritul (al Ruh) este - in Islam - continuare si confirmare definitiva a mesajelor transmise anterior: mesaje ale altor carti sfinte: Torah (al Tawrat), Pslami (al Zabur), Evanghelia (al Ingil), dar si mesaje emise prin creatie si prin fiecare dintre creaturi.1
         
Coranul, un tot armonios, un intreg, prin preceptele sale stabileste reguli, norme; este o opera de legislatie a „drepturilor omului”, este un punct de referinta pentru orice conversatie pe marea tema Dumnezeu-Natura-Om.
          
Preceptele Coranului si exemplul (Sunna)2 Profetului, perpetuate prin traditie (hadith)3 au facut din Islam o credinta activa, integrata in vointa individului si a colectivitatii. Islamul decreteaza ca doar credinta (imam) si intentia (niyya) pot insufleti faptele.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Lume islamica: teorii pacifiste despre Islam". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: conferinta religie stiintaislam
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan