Raspandirea Calvinismului

Incarcat la data: 19 Martie 2014

Autor: Popescu Pop

Pret: 100 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Din Geneva, reforma lui Calvin s-a raspandit in cea mai mare parte a oraselor si satelor Elvetiei, absorbind reforma lui Zwingli.


La raspandirea ei a contribuit, in afara de lucrarea Institutio religionis christianae, al doilea catechism pentru copii, aparut la Geneva in 1542. Acesta a servit ca baza a catehismului de la Heidelberg, din 1563, care deveni Catehismul Bisericii reformate din lume.


De asemenea, un rol mare al raspandirea ei l-a avut si Confessio Helvetica prior, redactata in 1536 cu ajutorul lui Henric Bullinger, urmasul lui Zwingli. Ea este un compromise intre teologia reformata elvetiana si teologia luterana germana.In privinta interpretarii Scripturii, ea a proclamat pricipiul: Scriptura este interpretul Scripturii, si nu Biserica ca detinatoare a tezaurului revelatiei divine.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Raspandirea Calvinismului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CALVINISMreferat calvinismreforma lui Calvinreforma lui Zwingli
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...