Referat Animismul

Incarcat la data: 24 Ianuarie 2010

Autor: curcubet ritta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

1 (1 review)

Lumea de astazi este in foarte mare masura produsul indelungatei evolutii istorice a societatii umane, iar radacinele ei indepartate pot fi cu usurinta regasite in Antichitate. Nenumarate aspecte ale vietii de astazi,  printre care si religia, le datoram celor ce au trait cu mii de ani inaintea noastra.  

Omul a aparut  in Africa acum aproximativ patru milioane si jumatate de ani. In acest spatiu geografic a avut loc evolutia de la cea dintai forma humanoida – australopitecul – la tipurile superioare ca aspect si capacitate intelectuala, homo habilis si homo erectus.

Preistoria, cea dintai si cea mai indelungata epoca a istoriei umane , a debutat cu epoca pietrei si,  respectiv, cu prima etapa a acesteia, paleoliticul, perioada care a inceput odata cu aparitia primilor oameni si s-a incheiat pe la 10 000 i. Hr.

„Din paleoliticul mijlociu dateaza primele manifestari magico-religioase, insotite de ritualuri specifice.”  Se considera ca acestea erau legate de activitatea principala a oamenilor, vanatoarea. „Sacrificarea animalelor salbatice conform unor ritualuri precise, ingroparera lor dupa anumite reguli, depuneri rituale de oase, asezarea de unelte de silex ori coliere din cochilii si dinti de animal langa oseminte sau stropirea cu o substanta minerala de culoarea rosie (ocru) demonstreaza faptul ca practicile magice erau legate fie de credinte primitive privind asigurarea abundentei vanatului, fie de credinte animiste.”

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Animismul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PALEOLITICanimismulcurs teologie
Comentarii

imi place

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan