Referat Biserica Ortodoxa - comunitate de credinta crestina

Incarcat la data: 08 Octombrie 2010

Autor: A Di

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 35 kb

1 (1 review)

Biserica Ortodoxa este o comunitate de credinta crestina. Crestinii ortodocsi sunt organizati in biserici ortodoxe nationale autocefale (greaca, rusa, romana, sarba etc.), aflate in comuniune liturgica (euharistica) unele cu altele. intre bisericile ortodoxe nationale, primatul onorific este detinut de Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului.

Dupa numarul de credinciosi, ortodocsii formeaza in lume a doua comunitate crestina, dupa Biserica Catolica.
Numele de Ortodoxie vine din limba greaca, de la ???? (ortho - drept, corect) si ???? (doxa - slavire sau, intr-un inteles mai general, opinie), traducandu-se deci literal "dreapta-slavire", cu intelesul de "credinta, opinie corecta". Este de mentionat ca si unele din celelalte biserici crestine isi considera propriile invataturi ca fiind drepte sau chiar singurele drepte.

Bisericile Ortodoxe Rasaritene reunesc astazi o parte importanta a credinciosilor crestini. Istoric si cultural, ele sunt purtatoare ale unei traditii bogate, dezvoltate de-a lungul a doua milenii de viata crestina intr-o larga zona geografica.
Fundamentele teologiei crestine ortodoxe au fost stabilite la primele sapte sinoade ecumenice, tinute intre secolele al IV-lea si al VIII-lea. Din motive religioase, dar si politice, geografice si culturale, intre biserica apuseana (romano-catolica) si cea rasariteana (ortodoxa) s-a produs o separare in 1054, cunoscuta sub numele de Marea Schisma. in urma acestui eveniment, atat Biserica Ortodoxa, cat si cea Catolica se considera a fi singura biserica universala (- catolica sau "soborniceasca") si apostolica, ca si detinatoarea dreptei credintei ( - ortodoxa). Spre deosebire de biserica Romei, ce pune accentul pe universalitate (catolicitate), cea ortodoxa pune accentul pe puritatea credintei, de unde diferenta de nume.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Biserica Ortodoxa - comunitate de credinta crestina". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BISERICAreferat reigie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...