Referat IMPERIUL BIZANTIN

Incarcat la data: 29 Noiembrie 2007

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

4 (5 review-uri)

Unul dintre cele mai mari pericole pe care Imperiul Bizantin le-a avut de infruntat in aceasta perioada a fost migratia pecenegilor. in anul 1027 ei invadeaza Imperiul Bizantin prin Bulgaria dar sunt respinsi de ducele Bulgariei, Constantin Diogenes. intre anii 1032-1036 pecenegii ataca succesiv Imperiul ajungand pana la Tesalonic iar, cu alta ocazie trec Istrul inghetat si devasteaza Moesia si Tracia . Ne-a ramas de la niste istorici o descriere destul de amanuntita a acestora. Astfel," ei erau sciti de neam, nomazi dupa felul de viata, cu moravuri salbatice, nerusinati in viata si obiceiuri, iar in rest cu nimic vrednici de luat in seama- caci nu cunosteau nici cuvant nici lege, nici religie, nu-si randuiau viata dupa nici un fel de organizare civica, nu erau uniti prin legatura vreunei intelegeri, faceau rau tarii si o cotropeau pe neasteptate, jefuiau tot ce intalneau in cale si treceau prin sabie tot ce le cadea in mana, fiind totodata cei mai inzestrati din fire si cei mai groaznici dintre toti sciti."

 

Se imparteau in 13 triburi, care sunt numite toate cu numele comun < de pecenegi >; au insa si un nume particular, mostenindu-si fiecare denumirea de la stramosul si intemeietorul lor. in anul 1047 pecenegii sprijina pe un razvratit impotriva imparatului Constantin al IX-lea Monomahul si anume peLeon Tornikios dar bizantinii se aliaza cu barbari din nordul Dunarii si reusesc sa-i respinga pe pecenegi. in anul 1048 pecenegii invadeaza imperiul Bizantin. Acesta a fost inceputul razboiului dintre pecenegi si bizantini care s-a desfasurat intre anii 1048-1053. in decursul anului 1049 bizantinii au suferit din partea pecenegilor trei infrangeri: la Diampolis, Diachene si Adrianopol. Conducatorul pecenegilor era pe atunci Tyrah, fiul lui Kilter, un barbat din cea mai inalta stirpe, insa cam molatic si iubitor de tihna.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat IMPERIUL BIZANTIN". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: imperiul bizantin
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan