Referat Ortodoxia

Incarcat la data: 22 Martie 2010

Autor: lupu felicia mariana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

1 (1 review)

Numele de ortodoxie vine de la 2 cuvinte grecesti ortos- drept doxia- marire , slava, credinta. Invatatura ortodoxa este invatatura care se plaseaza in continuitate apostolica,prin intermediul teologiei sfintilor parinti formulata in cadrul primului mileniu crestin adica pana la anul 1054.

De aceea orice ruptura din continuitatea apostolica a fost considerata ca fiind o adandonare a ortodoxiei, a dreptei credinte, este considerata ca fiind o ratacire de credinta ca fiind o erezie,sau ca fiind o confesiune, o credinta separata.

In timp ce ortodoxia isi justifica dogmele, invataturile de credinta prin continuitate apostolica si patristica, celelalte Biserici sau confesiuni sunt nascute intr-un fel sau altul prin ruptura de Biserica cea dreapta, act in care ele si-au format traditia lor confesionala proprie.

Cuvântul "CRED", este de origine latina si înseamna "A PRIMI, A MARTURISI, A CREDE si a înfaptui, ceea ce învata BISERICA despre Dumnezeu.Când spunem cuvântul "CRED", sufletul se înalta cu Harul Duhului Sfânt la Dumnezeu, care este plinitorul credintei.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Ortodoxia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ortodoxia
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan