Referat Ortodoxismul

Incarcat la data: 09 Mai 2010

Autor: bogdan

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

In limba romana a aparut mai intai notiunea de "greco-oriental", pentru a deosebi crestinii ortodocsi fata de cei greco-catolici in Ardeal. Notiunea de "Biserica Ortodoxa" a aparut o data cu autocefalia Bisericii Ortodoxe Romane in 1925.

In anii 1950, La Priere des Églises de rite byzantin deosebeste Bisericile auto-intitulate ortodoxe cu notiunea de "Biserici de rit bizantin". Or in 1950 apare in Franta o Biserica Ortodoxa de rit galic.
Callistos Ware inaugureaza expresia "Biserica celor sapte concilii".
[modifica] Continut
   
Crestinismul ortodox a aparut ca ramura a crestinismului in urma Marii Schisme (1054). Ramura estica a adoptat termenul de ortodoxism (dreapta credinta), in timp ce ramura apuseana a preferat sa foloseasca termenul de catolic (biserica catolica, biserica universala).

Ortodoxismul, la fel ca si celelalte confesiuni crestine, are la baza Vechiul si Noul Testament si arata omului drumul pe care acesta trebuie sa il urmeze pentru a se mantui. in acord cu Vechiul Testament, ortodoxismul recunoaste un acelasi Dumnezeu Treimic, Tatal, Fiul si Sfantul Duh, intreit in Persoane, dar unic in fiinta, Dumnezeu Atotputernic, Preexistent firii si complet Independent in raport cu orice, deosebindu-Se astfel fundamental de celelalte religii, in care dumnezeul / dumnezeii iau nastere intr-un univers preexistent.
   
Ca ramura a crestinismului, ortodoxismul are la baza dragostea, caci Dumnezeu nu doar are dragoste, ci este insasi Iubirea, asa cum spunea teologul Christos Yannaras. Iubirea a fost propavaduita si aratata prin fapte de Iisus Hristos, considerat una din cele trei persoane ale Sfintei Treimi, care s-a coborat la nivelul de om, si-a jertfit viata si a luat asupra lui pacatele oamenilor pentru a ii mantui de pacatul originar savarsit de Adam si Eva.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Ortodoxismul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs teologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...