Referat religie - Isihasmul

Incarcat la data: 06 Septembrie 2010

Autor: comenzilucrari

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Rugaciunea este inaltarea mintii si a simtirii sufletesti spre Dumnezeu. Prin ea sufletul omului se inalta spre Dumnezeu, dar, in acelasi timp, omul coboara in sine, in profunzimile fiintei sale interioare pentru a se intalni cu Dumnezeu care e prezent acolo prin harul divin. 

Cu cat aceasta rugaciune se face cu mai multa intensitate, cu atat se face mai evidenta simtirea tainica a prezentei MantuitoruluiHristos in noi. Altfel zis, pe masura ce ne desprindem de tot ceea ce tine de lumea sensibila, de tot ceea ce cade sub simturi si este trecator, in acea masura ajungem la contemplarea lui Dumnezeu in adancul sufletului nostru. 
    
Aceasta contemplare se face cu ajutorul rugaciunii lui Iisus: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul”, care devine rugaciunea mintii in faza ei superioara, cand nu se mai folosesc cuvintele, ci mintea este ocupata de aceasta rugaciune impreuna cu inima.
    
Isihasmul ne poate oferi posibilitatea de a trai viata in Hristos, tinta spre care e chemat crestinul. Rugaciunea nu reprezinta in sine scopul vietii, nu constituie o formula magica precum adesea e inteleasa, ci coborarea mintii in linistea inimii si a unirii acesteea cu Hristos, este acea stare despre care de marturiseste Apostolul Pavel :”si nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine”. Scopul rugaciunii devenind constientizarea harului baptismal, o intalnire personala cu Hristos” .

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat religie - Isihasmul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatcredintele religioase
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan