Referat religie. Pilda fiului risipitor - Pocainta si iertare

Incarcat la data: 10 Decembrie 2006

Autor: luminita carol

Pret: Gratuit

Numar pagini: 1

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3 kb

4,5 (24 review-uri)

Pilda fiului risipitor-pocainta si iertare Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii in aceeasi masura asa cum un tata isi iubeste fiii. El doreste ca toti sa se mantuiasca si sa se bucure de fericire si binecuvantare Imparatiei Sale. Pe cei care s-au indepartat de El si au ratacit pe caile pacatului, El ii asteapta sa se intoarca in Biserica Fiului Sau Iisus Hristos, pocaiti si hotarati sa inceapa o viata noua, de curatire, fapte bune si ascultare de voia Sa.

 

Pe acestia, care se leapada de obiceiurile cele rele si se intorc pe calea cea buna, Dumnezeu ii iarta si ii primeste in bratele Sale parintesti cu bucurie. Vorbind despre pocainta si iertare, Domnul Iisus Hristos a dat urmatoarea pilda: "Un om avea doi fii. La cererea fiului mai tanar, tatal i-a dat fiecaruia partea cuvenita din avere. Fiul cel tanar s-a dus intr-o tara indepartata si acolo si-a risipit averea traind in desfatari. A venit apoi foamete mare in tara aceea su el a ajuns porcii unui locuitor de acolo. Si dorea sa-si sature pantecele din roscovele pe care le mancau porcii, insa nimeni nu-i dadea. Dar, gandindu-se la argatii satui ai tatalui sau, s-a hotarat sa se intoarca la el. Si inca departe fiind el, l-a vazut pe tatal sau si i s-a facut mila si, alergand a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat. Si i-a zis fiul: Tata,am gresit la cer si inaintea ta si nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau. Iar tatal a poruncit sa i se aduca haine lui cea dintai, sa i se dea inelul si incaltaminte si sa taie slugile vitelul cel ingrasat ca mancand sa se inveseleasca de intoarcerea fiului.

 

Fiul cel mare si ascultator, care ramasese acasa, venind de la tarina sa maniat cand a auzit ca tatal il reprimise cu cinste pe fratele sau mai mic. De necaz si gelozie nici nu voia sa intre in casa. Iar tatal iesind afara il ruga sa intre, zicandu-i: Fiule, tu todeauna esti cu mine si toate ale mele, ale tale sunt. Trebuia insa sa ne veselim si sa se bucuram, caci fratele tau acesta mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat"(Dupa Luca 15,11-32).  Pe fii cei risipitori rataciti si pacatosi, Hristos ii asteapta neincetat sa se intoarca, sa se pocaiasca de pacate, sa primeasca iertarea si sa redobandeasca cinstea de fii adevarati.

 

Pentru a ne reapropia de Dumnezeu nu trebuie decat sa ne intoarcem, adica sa ne pocaim si Dumnezeu iese singur inaintea noastra si ne ajuta dandu-ne iertare. Imparatia cereasca e deschisa tuturor celor care prin pocainta si staruinta in practicarea virtutiilor doresc sa intre in ea. Pentru reprimirea celor pacatosi si iertarea pacatelor lor, Mantuitorul a instituit Sfanta Taina a Pocaintei, numita si Spovedanie. Prin Spovedanie, crestinul isi marturiseste cu smerenie pacatele si primeste iertare. Datori suntem sa ne bucuram impreuna cu ingerii din ceruri de intoarcerea la Dumnezeu a oricarui om pacatos si sa nu ne lasam prada maniei sau geloziei precum fratele cel mare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat religie. Pilda fiului risipitor - Pocainta si iertare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Comentarii

frumos!

este un referat frumos

 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook