REFERAT RELIGIE: SFANTUL ANDREI, CEL DINTAI CHEMAT

Incarcat la data: 18 Decembrie 2008

Autor: luminita carol

Pret: 50 credite

4,2 (13 review-uri)
Sfantul Andrei (Cel Dintai Chemat) Numele sau este de origine greaca ("andreia" insemnand barbatie sau valoare) si se pare sa fi fost destul de raspandit printre evreii din secolele doi si trei inainte de Iisus. Sfantul apostol Andrei s-a nascut in Bethsaida din Galileea si este fratele Sfantul Petru. Amandoi erau pescari si traiau in aceeasi casa la Capernaum in momentul cand l-au intalnit pe Iisus. Din evanghelia lui Ioan aflam ca Andrei a fost ucenicul lui Ioan Botezatorul. Andrei recunoaste deindata pe Iisus ca Mesia si il aduce pe fratele sau Petru la acesta (Ioan 1.41), din acel moment amandoi fratii devenind ucenici ai lui Iisus. In celelalte trei evanghelii, Luca (v,11) Matei (iv,19,20) si Marcu (i,17,18), se mentioneaza cum Iisus i-a chemat pe amandoi sa-L urmeze si sa lase toate celelalte preocupari deoparte. In cele din urma Andrei a fost ales ca unul din cei doisprezece apostoli si de fiecare data de cate ori evanghelistii ii enumera pe apostoli il putem gasi pe Andrei intotdeauna printre primii patru, ceea ce semnifica importanta care i-a fost acordata. Sfantul Andrei este mentionat explicit de catre Marcu (xii,3) ca fiind unul dintre apostolii care L-au intrebat pe Iisus despre ceea ce are sa urmeze, Ioan il mentioneaza cu ocazia minunii cu painile si pestii si mai tarziu cand este intrebat de catre Filip daca sa aduca la Iisus pe cativa greci care doreau sa-L cunoasca.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "REFERAT RELIGIE: SFANTUL ANDREI, CEL DINTAI CHEMAT". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.