Rugaciunea

Incarcat la data: 27 Aprilie 2011

Autor: burlacu alin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Pornind de la cuvintele Congregatiei pentru Educarea Catolica care spun: Studiul Sfintilor Parinti este recomandat nu numai in vederea unei aprofundari conveniente a teologiei, dar si pentru interesul cultural, spiritual si apostolic. Sfinti Parinti de fapt, in diferitele activitati pastorale, au acumulat un tezaur intens de experiente si initiative apostolice, astfel incat au si astazi ce sa spuna celor care se intereseaza de radacinile civilizatiei noastre crestine si de factorii care au plasmuit originile vietii, liturgice, spirituale si sociale a Bisericii.

 

Nu exista nicio indoiala ca o mai mare familiaritate cu acest bogat patrimoniu, poate confirma viitori preoti in vocatia lor prezbiteralasi poate sa insufle in toti, clerici si laici, bucuria de a crede si de a fi crestini  lucrarea de fata isi propune sa aduca in discutie aspectul rugaciunii asa cum l-a gandit Origen. Desi nu este considerat Sfant Parinte ci scriitor bisericesc, gandirea lui Origen trebuie inteleasa lasand la o parte prejudecatile.


Personaj controversat intr-o perioada in care Biserica era inca la inceputuri, Origen a incercat sa clarifice asa cum a crezut el mai bine aspectele cu privire la rugaciune. Pentru a putea fi inteles, trebuie mai inainte de toate sa cunoastem un pic situatia din acea perioada. Diferitele acuze care ii sunt aduse, fie sunt doar speculatii, fie sunt judecati care sunt aplicate dupa legi care nu existau in acea perioada.

 

Pentru a fi mai explicit voi da si doua exemple. Deseori ceea ce Origen a afirmat ca fiind posibilitate a fost inteles ca fiind ceva sigur. Origen doar lanseaza anumite piste insa nu exclude posibilitatea de a fi gresite. Un al doilea exemplu se refera la legile care nu se aplica retroactiv. in perioada in care Origen traieste nu era nicio lege cu privire la autoevirare. Astazi el este acuzat de acest lucru aplicandu-se o lege retroactiv.


Aceasta lucrare isi propune sa evidentieze importanta rugaciunii in viata crestinului precum si diferite modalitati pe care Origen le propune pentru a ne ruga cat mai bine.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rugaciunea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BISERICArugaciuneasfintilor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan