Zoroastrismul

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2010

Autor: Radu Costinel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 34 kb

5 (2 review-uri)

Intre marile sisteme religioase, monoteismul (inchinarea fata de Dumnezeul unic, personal, creator si mantuitor), panteismul (credinta intr-un Dumnezeu impersonal care se confunda cu natura) sau panenteismul (tendinta de a dizolva natura in Dumnezeu) si politeismul sau idolatria, rezultata din deformarea monoteismului originar sau din multiplicarea divinitatii impersonale a naturii sub forma unor divinitati personificate, dualismul ocupa un loc aparte. Nu este vorba doar de credinta in doi zei, ci de fundamentarea credintei religioase pe doua principii opuse, aflate in lupta.


Dualismul s-a nascut in Iran si a lansat ideea luptei dintre cele doua principii cosmice, Binele si Raul, intruchipate de lumina si intuneric si reprezentate fie prin lupta dintre timp (dominat de principiul binelui) si spatiu (apartinand, initial, mai ales raului), fie - mai tarziu - prin lupta dintre spirit si materie.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Zoroastrismul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Comentarii

mia folosit mult acest referat...

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan