Abandon, contestare si loialitate - recenzie

Incarcat la data: 28 Ianuarie 2011

Autor: danoiu marina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Fiecare societate invata sa supravietuiasca cu un anumit grad de  comportamente disfunctionale sau deviante, insa, pentru ca acestea din urma, prin efectele lor cumulate, sa nu duca la o decadere generala, societatea trebuie sa fie capabila sa-si ordoneze fortele care se afla in interiorul ei, ceea ce va face ca un cat mai mare numar de agenti sociali sovaielnici sa revina la comportamentul cerut pentru functionarea adecvata a acelei societati. (Hirschman, pg33)


Hirschman ne vorbeste in teza lui despre o organizatie economica sau politica ale carei produse sau prestatii cunosc un declin ce se confrunta cu doua tipuri de atitudini posibile din partea consumatorilor, respectiv a membrilor sau sustinatorilor.

 

Abandonul, defectiunea, parasirea companiei sau a organizatiei este prima atitudine (exit). A doua atitudine imaginabila (voice) este protestul, reactia critica, luarea de pozitii în sânul organizatiei fata de care consumatorul sau sustinatorul nutreste înca, în ciuda declinului, un anumit tip de loialitate care îl împiedica sa o abandoneze.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Abandon, contestare si loialitate - recenzie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTESTAREABANDONrecenzie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...