Cadrul conceptual al sociologiei - sociologie rurala

Incarcat la data: 26 Decembrie 2010

Autor: cioboata ionut tiberi

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

In structura teoretica a oricarei stiinte intra si un numar mai mult sau mai putin ridicat de conceptie. Conceptele sunt constructii teoretice, care fac din orice teorie stiintifica, alaturi de celelaltecomponente ale teoriei:ipoteze si propozitii.  Asa cum am vazut, teoria ofera o schema conceptuala prin intermediul careia procesele si fenomenele sunt sistematizate, clasificate si puse in relatii reciproce.
   
Necesitatea conceptelor.
Campul asupra caruia sociologia isi aplica studiul trebuie sa fie acoperit si luat in stapanire prin cunoastere. Ele ne permit sa acoperim arii mai mari sau mai restranse, sa cuprindem clase de fenomene si tot prin concepte ne orientam in lumea faptelor, selectionandu-le pe cele mai relevante, semnificative din punct de vedere stiintific.
  
Sociologia face abstractie de realitate in sensul ca se limiteaza la anumite aspecte ale fenomenelor, la anumite dimensiuni sau segmente ale realitatii. Astfel de observatii sunt acte de abstractizare care duc la crearea de termeni pe care ii folosim in locul fenomenelor, adica la faurirea de concepte.
  
Cu alte cuvinte, folosim conceptele ca simboluri ale fenomenelor pe care le studiem. Nu trebuie sa confundam conceptul cu fenomenul pe care il simbolizeaza. In consecinta, conceptul apare ca un simbol abstract si general, care inmanunchiaza suma tuturor cunostintelor pe care le posedamdespre o clasa de fenomene.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cadrul conceptual al sociologiei - sociologie rurala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatreferat sociologiecadru conceptual
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan