Valori si norme in societatea romana

Incarcat la data: 17 Mai 2011

Autor: Danniela E

Pret: Gratuit

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

2 (1 review)

O societate este bazata “pe conventii sociale elaborate si stilizate in modul de viata urban”. in paginile urmatoare se poate vedea cum omul a facut trecerea naturala de la comunitate la societate, odata cu dezvoltarea sa fizica, psihica si tehnologica.

 
La inceput au fost societatile primitive. Acestea, in pofida variatiilor aparute in functie de specificul zonei in care au fost descoperite, pot fi subsumate in doua mari categorii: vânatorii si culegatorii si, ulterior, societatile pastorale si agrare. in primul caz, caracteristicile care se remarca sunt mai putin spectaculoase ca in cazul societatilor ulterioare. 
 
Este de retinut totusi faptul ca nu exista o stratificare sociala certa, cel putin nu din punctul de vedere al departajarii grupului in clasa bogatilor si cea a saracilor. Singura functie bine definita este cea prin care se face apartenenta la consiliul batrânilor, ce indeplinesc rolul de ghid spiritual si conducator al grupului, autoritatea lor in materie de supravietuire fiind dovedita prin insasi existenta lor pâna la o vârsta avansata. Mai exista si o delimitare a activitatilor in functie de sex, in mod traditional considerându-se ca rolul vânatorului era indeplinit de catre barbati, iar rolul culegatorului de catre fragilele femei. Barbatii aveau de asemenea si roluri ceremoniale cu ocazia variilor festivitati.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Valori si norme in societatea romana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VALORINORMEsocietatea romana
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...