Comunicare politica

Incarcat la data: 10 Februarie 2010

Autor: Mlesnite Adrian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Romanii au descoperit cu surprindere in 1990 campania electorala. Privita cu neincredere si suspiciune in occident, campania electorala a ocupat imediat viata romanilor, instalandu-se pe primul loc in topul spectacolelor urma rite cu sufletul la gura. Impactul a fost imens, campania din 1990 (creata si insufletita de oameni cel putin la fel de neexperimentat i ca si cei carora le era adresata) reusind sa provoace mutatii serioase in sistemul relatiilor umane din societatea romaneasca .

A descatusat energii colosale si a impins la maxim oamenii spre limitele rezistentei fizice si mai ales psihice. A bulversat comunitatile si a canalizat cotidianul intr-o singura forma : campania. Oamenii, descoperitori recenti ai televiziunii ca spectacol, sta teau in fata aparatelor ore in sir incercand sa soarba fiecare cuvant, fiecare gest, fiecare imagine. Se infla carau si se  infuriau in funct ie de mesajele pe care le primeau din cutia aceea micuta . Desi rezultatele erau previzibile, oamenii nu erau interesati de alegeri cat de preambulul lor. Era ca un imens show televizat la care erau invitat i sa participe.


Era, atunci in 1990, un joc nou si fascinant. Intelectualii radeau de modul uneori pueril in care „nou-nascutii“ politicieni incercau sa -si croiasca drum spre ceea ce avea sa devina arena privilegiatilor. Oamenii simpli se minunau de imaginile candidatilor veniti dinoccident care le promiteau o viata minunata in schimbul simplului gest de a pune stampila in chenarul cu numele lor. Se vorbea mai ales de viitor. Atacurile erau indreptate spre o singura parte. Singura pe piata atunci, Televiziunea Romana facea cu greu fata (din cauza lipsei tehnicii si a oamenilor pregatiti pentru astfel de evenimente) cerintelor campaniei. Norocul ei ca si telespectatorii erau in faza de copilarie a „alegatorului“.


In 1992, situat ia a fost aproape identica. Oamenii nu iesisera din febra innoirilor postrevolut ionare. Apele abia incepusera sa se limpezeasca si marea ruptura intre „idolii“ primilor ani, Roman si Iliescu, a avut darul de a insufleti campania electorala care, in alte condit ii, ar fi fost iar o cursa cu un castiga tor anuntat.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comunicare politica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: comunicare politica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan